fbpx
19/02/2013

Ett sommarkollo för ensamkommande som givit mersmak

Publicerat av: , kommentarer

I somras ordnade vi med ett sommarkollo för ensamkommande ungdomar. Det var en lång resa dit med mycket engagemang och glada skratt och det blev till slut en oförglömlig sommar där vi ungdomförbundare och de ensamkommande ungdomarna delade tankar, tjut på Gröna Lund och spring på brännbollsplan.

Arbetet med sommarkollot börjar långt innan själva kollot öppnar. Att anordna ett kollo med aktiviteter varje dag kostar framförallt tre saker: tid, engagemang och pengar. Engagerade som vill lägga sin tid på att planera och genomföra aktiviteterna letar vi efter i våra egna verksamheter, genom kontakter och genom att sprida ordet på nätet. När arbetsgruppen sen är klar är det dags att fixa finansieringen. Förra året blev det bl.a. en konsert med loppis och insamling i Kungsträdgården i Stockholm. Det här var en rolig del av arbetet och det märktes att många runtomkring tyckte att det här var en viktig verksamhet.

När vi fått ihop en arbetsgrupp och finansiering var det dags att planera aktiviteterna och genomföra själva kollot. För de ensamkommande ungdomarna var det en stor sak att få komma iväg på alla aktiviteter vi planerat och de fick många minnen och upplevelser att ta med sig. Vi i arbetsgruppen fick minst lika många upplevelser och det blev spännande möten och berättelser från våra jämnåriga deltagare som vi aldrig skulle fått höra utan kollot.

Nu är vi igång och planerar för nästa års sommarkollo.

Volleyboll