fbpx
20/03/2010

Freedom of Responsibility while Standing on the Shoulders of Humanity

Publicerat av: , kommentarer

I onsdags kväll åkte jag och Marita, konsulent i region öst, till Stockholm Nordvästs årsmöte. Det är ett kul gäng så jag förväntade mig en grym kväll i deras nya lokaler i Allhuset på Hässelby gård. Lite visste jag om vad som väntade oss.

Efter ett antal föreningsårsmöten i vår har jag blivit en ganska van mötesordförande. Kanske visste Hanna Ingelman-Sundberg, som på mötet avgick som ordförande, detta därför att en ny utmaning väntade mig. Föreningen har lyckats rekrytera ett gäng med kinesiska brudar till deras verksamhet för barn, Plåsterskolan, och alla hade kommit till Hässelby gård denna kväll. Jag behövde hålla årsmötet på engelska.

Sagt och gjort – jag översatte friskt och med glatt humör. I sann Harry Potter-anda så valde vi två ”correctors” (justerare) till mötet, styrelsen blev också beviljad ”freedom of responsibility” (ansvarsfrihet) för det gångna året. När vi kom till punkten då lokalföreningen ska anta organisationens stadgar så höll jag ett brandtal om hur viktig denna punkt var för den innebär att vi tillsammans ”are standing on the shoulders of humanity”. Hela översättningen kändes väldigt amerikansk och pampig. Nåja.

Det bästa var i alla fall engagemanget, glädjetårarna vid avtackningen, alla coola verksamheter som föreningen startat och alla grymma unga människor jag fick träffa. I Hässelby gård finns föreningen där unga finns, det finns en massa potential!

Min absoluta favorit under kvällen var Haydar, en ung kille som är ansvarig för musikstudion på Allhuset. Han var intresserad av att se hur det funkade på ett årsmöte och blev kvar hela kvällen. Inte ens alla våra medlemmar tycker att årsmöten är det roligaste som finns…

Snacka om engagemang – Haydar, coolaste killen i Hässelby gård! Men till nästa år har jag en ordbok på engelska med mig.