fbpx
23/05/2016

Hala Mohammed deltar på World Humanitarian Summit

Publicerat av: , kommentarer

hala och dick clomén WHSIdag börjar det världshumanitära toppmötet i Istanbul, World Humanitarian Summit (WHS).

Det är första gången ett liknande möte anordnas och 5000 personer väntas delta. Mötet pågår i Istanbul 23-24 maj och är initierat av FN. Deltagare är regeringar, humanitära organisationer, privat sektor med flera. Ungdomsförbundets förbundsordförande, som också är vice ordförande för Röda Korset, och Dick Clomén som är policyansvarig är Röda Korsets Delegation på plats.

Mötet handlar bland annat om att lyfta att även människor på flykt, som drabbats av krig, konflikt och katastrofer, behöver få möjlighet till utveckling och att planera sin framtid. De stora utmaningar och behov vi ser idag är globala frågor som kräver globala lösningar. Mötet blir en möjlighet till ett globalt samtal om humanitära insatser.

Nu mer än någonsin behövs stater och ledare som står upp för grundläggande humanitära värderingar. Läs Hala Mohammed och Dick Cloméns inspel till WHS på biståndsdebatten.se 

Hala deltar i panel vid Rödakors- och rödahalvmånerörelsens sideevent

På tisdagen arrangeras ett sideevent av Rödakors- och rödahalvmånerörelsen. Rubriken är ”Everywhere for everyone: promoting the safety and dignity of people who migrate”. Där medverkar Hala Mohammed tillsammans med bland andra ICRC:s generaldirektör Yves Daccord och Italienska Röda Korsets ordförande Francesco Rocca.

– Jag kommer att tala om behovet av att stå fast vid det grundläggande, nämligen rätten till skydd och rätten till en individuell och rättssäker asylprövning. Jag kommer också att berätta hur vi arbetar med migranter, specifikt om familjeåterförening. säger Hala Mohammed.

Följ WHS på #ShareHumanity och Hala Mohammed och Dick Clomén i Istanbul bland annat på

twitter.com/rodakorset
Instagram.com/roda_korsets_ungdomsforbund