fbpx
15/06/2014

Hala Mohammed omvald som ordförande

Publicerat av: , kommentarer

Hala Mohammed omvald som ordförande

Röda Korsets Ungdomsförbund har valt Hala Mohammed som ordförande i ytterligare två år. Omröstningen på riksårsmötet slutade med en stående ovation.

– Jag är så otroligt hedrad över att få medlemmarnas förtroende att fortsätta leda organisationen, säger hon.

Hala Mohammeds engagemang i Ungdomsförbundet sträcker sig långt tillbaka i tiden. När hon flyttade till Malmö för att plugga på högskolan kändes det självklart att också engagera sig som frivillig i en verksamhet för barn. Hon har bland annat varit verksamhetsledare och lokalföreningsordförande innan hon tillträdde posten som ordförande. De senaste två åren har hon arbetat hårt för att lyfta fram Ungdomsförbundets vision och verksamhet till en bredare målgrupp.

Visioner och drömmar om behov i samhället kopplat till barn och unga är något som Hala Mohammed alltid har burit på. Hon vill nu fortsätta att arbeta för att Ungdomsförbundet ska växa, både i medlemsantal och bredd i verksamheter.

Frivilligdelen, byggstenen i Röda Korsets Ungdomsförbund, är också något som hon vill utveckla. Ett exempel är att införa nolltolerans för uppdrag som medför en för hög arbetsbelastning och stress.

– Den dagen du slutar som frivillig i organisationen ska du känna att du har fått något tillbaka. Jag har mött så många frivilliga som lägger hela sin själ i organisationen och det är helt fantastiskt, säger hon.