fbpx
03/09/2010

Handelshögskolan samlade in 48 000 kr till Röda Korsets Ungdomsförbund på en timme

Publicerat av: , kommentarer

Studenternas nollningar i början av terminen får ofta kritik. Men studenterna på två stockholmsskolor har hittat nya – mer sympatiska – sätt att bli ”insparkade” på.

För några dagar sedan kunde denna syn beskådas på Drottninggatan i Stockholm. Det är studenter frånHandelshögskolan som samlar in pengar genom att låna Frälsningsarméns gamla grepp: ”Skänk en slant så slutar vi sjunga!”.

Lite längre bort på gatan ägnade sig andra studenter åt mer traditionella nollningar. Men Handelsstudenternas sympatiska variant rönte uppenbarligen de förbipasserandes stora gillande, för de lyckades samla in hela 48 000 kronor!
Pengarna ska gå till Röda Korsets Ungdomförbunds verksamhet i Stockholm.

På en av skyltarna stod att läsa ”Handels [hjärta] Röda Korset”. Vi på Röda Korset ber att få vända på steken i en hälsning till de duktiga studenterna:  Röda Korset [hjärta] Handels!

… Och ytterligare ett hjärta ber vi att få dela ut till ungdomarna på Påhlmans Handelsinstitut som även de, på första skoldagens inspark, gick runt på stan och samlade in 47 000 kronor till Röda Korsets insatser i Pakistan.

Insamlingen var en del i ett långsiktigt samarbete som Påhlmans har med Röda Korset i Stockholm. Bland annat ska eleverna får möjlighet att ha med Röda Korset som en aspekt när de gör sina specialarbeten.
Alltså, hatten av även för dem och:  Röda Korset [hjärta] Påhlmans!