fbpx
12/11/2013

Migration och socialt entreprenörskap fokus på MR-dagarna

Publicerat av: , kommentarer

MR-dagarna

Årets upplaga av MR-dagarna är en unik möjlighet för svenska organisationer att träffa unga som står upp för humanitet och mänskliga rättigheter. Röda Korsets Ungdomsförbund vill med sin närvaro tackla det rådande samhällsklimatet och uppmärksammar därför två högaktuella områden: humanitär migration och socialt entreprenörskap.

Idag är omkring 20 miljoner barn på flykt runt om i världen. En förödande siffra. Trots detta möter flyktingbarn alltjämt enorma svårigheter när de söker skydd i andra länder. Genom det upplevelsebaserade rollspelet ”På flykt” arbetar Ungdomsförbundet aktivt med att öka förståelsen för livet som flykting och därmed motverka främlingsfientlighet. ”På flykt”-teamet bokas regelbundet för fältbesök på skolor, organisationer och företag. Under MR-dagarna genomförs spelet tillsammans med spelledare och frivilliga besökare.

Därutöver arrangeras en workshop i socialt entreprenörskap inom ramen för vårt projekt ”Humanitet och kreativitet i skolan”. Deltagare får möjlighet att utveckla egna projektidéer och dra lärdomar från användbara case.

– Entreprenörskap är ett ämne som triggar otroligt många av de unga idag, därför känns det helt givet att vi genomför en workshop utifrån vårt projekt inom just socialt entreprenörskap. Entreprenörer förändrar världen, säger Evelyn Jones, projektledare för Humanitet och kreativitet i skolan.

Vi närvarar även med en monter på utställartorget tillsammans med Svenska Röda Korset. Här kan besökare bland annat twittra sina svar på kluriga frågor som lyfts upp inom migrationsområdet. Kom gärna förbi och prata med vår personal!

Se hela programmet för MR-dagarna här.

Eventen äger rum fredagen den 15 november i Kulturhuset:
Humanitet och kreativitet i skolan: kl. 10:30-11:30 i lokalen Lava.
Rollspelet ”På flykt”: kl. 14:00-15:30 i Kilen.

För mer information, kontakta:
Adam Hedengren, kommunikatör
08-452 49 42
adam.hedengren@redcross.se