fbpx
Hård grindvakt i Almedalen
28/06/2012

På Flykt i Almedalen

Publicerat av: , kommentarer

Det var morgonpigga och nyfikna deltagare som väntade vid dörren. En viss nervositet inför vad som väntade under den kommande timmen kunde urskiljas i ansiktena. På schemat för dagen stod vårt rollspel På Flykt och en lärorik upplevelse väntade. När allting var över passade vi på att intervjua två av deltagarna om deras tankar.

– Det är bra att ni gör sådana här saker med eleverna i skolorna. Det finns ett stort behov av den här typen av förståelse för vad andra har gått igenom, säger Freddy Grip, lärarstudent.

Just tankarna om hur rollspelet kan hjälpa till att skapa förståelse för vad andra har i bagaget komma upp många gånger när upplevelserna av spelet diskuterades.

– I mitt program ingår svenska som andraspråk och då får man mycket kunskaper om vilka upplevelser människor som varit på flykt har med sig när vi ska bedriva undervisning tillsammans. Vissa verkar däremot inte ha något större intresse alls att försöka förstå vad man upplever under en flykt. Det är vårt ansvar som lärare att förstå vad eleverna tar med sig in i undervisningssituationen, säger Frida Påhlson, lärarstudent.

De omskakade men nöjda deltagarna Frida Påhlson och Freddy Grip. Foto: Elias Holm, Röda Korsets Ungdomsförbund

Du som är intresserad av spelet men inte hade möjlighet att komma under Almedalen klickar här för mer information och bokning eller hör av dig till info@rkuf.se.