fbpx
09/03/2012

RÅMbloggare/fotograf 2012 sökes

Publicerat av: , kommentarer

Riksårsmötet är en av årets mest spännande händelser inom Röda Korsets ungdomsförbund! Det är då RKUF:are från hela landet samlas för att diskutera spännande motioner och propositioner från medlemmar och förbundsstyrelse och besluta om vilken riktning RKUF ska ta framöver.

Men hur ska vi på bästa sätt förmedla allt skojigt som sker under helgen? Bilderna, besluten, skvallret – Jo, det blir din uppgift! Genom intervjuer med deltagare, rapporter från vad som sker i plenum och på påverkanstorget, bilder från kvällsaktiviteten osv. hjälper du till att sprida informationen om vad som händer under helgen, även till de stackare som inte har möjlighet att vara med.

I år går mötet av stapeln i Göteborg 8-10 juni. Är det dig vi söker för att bli vår RÅM-reporter? Kolla in nedan vad vi önskar av dig samt vad du får. Låter det fortfarande intressant är det bara att du skickar en ansökan!

Har du några frågor om uppdraget hör av dig till: Camilla Linde, camilla.linde@redcross.se , 08-452 49 38

 

Ditt uppdrag:

–          Att löpande rapportera under helgen med bilder och korta texter på hemsidan och eventuella andra kanaler för att spegla vad som sker under Riksårsmötet ur ett RKUF-perspektiv.

Du är:

–          Insatt i RKUF sedan tidigare

–          Inte rädd för att prata med folk

–          Van att fotografera och skriva texter/blogga sedan tidigare

Du får:

–          Handledning av RKUF:s kommunikatör innan, under och efter Riksårsmötet

–          Ditt deltagande under RÅM finansierat från centralt håll. Resor betalas dock av din förening. Reseersättning kan sökas på samma sätt som för ombud (för resor som överstiger 500 kr). Om din förening har dålig ekonomi finns det möjlighet att söka för hela resan!

Vi vill:

–          Att du kan närvara under hela Riksårsmötet 8-10 juni samt på förberedelsemöte i maj

–          Att du skickar in ansökan och arbetsprover senast 23 mars till: camilla.linde@redcross.se

Arbetsprover behöver inte vara så avancerat! Har du ingen blogg att länka till kan du skicka med exempel på texter du har skrivit, samma sak med fotografier. Har du inte Flickr går det utmärkt att skicka ett par exempel på bilder du tagit.