fbpx
17/12/2013

SKOLA + KRETS + RKUF samarbetar i Haninge

Publicerat av: , kommentarer

På Fredrika Bremer-gymnasiet i Haninge är eleverna i full gång med olika projekt som uppmärksammar Röda Korsets kärnfrågor. Under hösten har de bland annat informerat om och samlat in pengar till Syrien och Haiti, förberett aktivitetsdagar för nyanlända barn i kommunen, planerat basketturneringar och gjort armband som ska säljas tillsammans med broschyrer om Röda Korsets arbete i Etiopien.

fredrikabremerelever2De två klasserna som är engagerade är del av Ungdomsförbundets projekt ’Humanitet och Kreativitet i skolan’ som syftar till att ge fler elever möjlighet att engagera sig lokalt på skoltid och att främja socialt entreprenörskap genom att använda sig av elevernas egen kreativitet och uppfinningsrikedom. 60 elever har spelat ett inspirationsspel för idéformulering och fått information om Röda Korsets arbete för att sedan under hösten planera och starta sina projekt som kommer att drivas under året.

Under hösten har de flesta grupper, vid sidan av planerandet också informerat om Röda Korsets arbete och samlat in pengar genom fikaförsäljning och bössor på föräldramöten, FN-dagen och Öppet Hus på skolan. Till detta har den lokala kretsen i Österhaninge varit till stor hjälp genom att låna ut bössor till eleverna och få in kläder till Kupan. Under Haningekretsarnas 100-årsjubileum i Haninge Kulturhus i vår kommer eleverna att vara på plats och ställa ut sina projekt – något de ser fram emot mycket. Med detta lokala engagemang är förhoppningen att elevernas ansträngningar lever vidare även efter skolan!

Vi vill sprida detta koncept till fler skolor runtom i landet och gärna få lokal förankring genom lokalföreningar och kretsar.

Tycker du att detta låter intressant? Är du lärare eller elev? Alla är välkomna att höra av sig till projektledare för skolprojektet via mejl: evelyn.jones@redcross.se eller tel. 08-452 39 32. Du kan också besöka skolsajten: http://redcross.se/skolsajt/elevrum/