fbpx
29/06/2012

Värsta fördomen leder till mångfald och demokrati

Publicerat av: , kommentarer

I höst drar projektet Värsta fördomen igång. Det är ett samarbete mellan Röda Korsets Ungdomsförbund, Scouterna, Stiftelsen Expo och Ungdom Mot Rasism.

En grundtanke är att allt arbete ska göras för och med unga, på ungas villkor. Projektet kommer att pågå under tre år och ska skapa skapa dialog för ökad demokrati och mångfald. Detta ska ske genom arrangerade dialogforum med möten i scoutlokaler, skolor och andra lokala mötesplatser, och senare genom att skapa en digital mötesplats där unga kan reflektera och diskutera värderingar och fördomar med fokus på etnicitet. Dessa möten modereras och leds av frivilliga.

Det är Scouterna som har dragit igång projektet och anledningen till att de ville samarbeta med just Röda Korsets Ungdomsförbund är på grund av våra erfarenheter av rollspelet På Flykt. Vi kommer också att kunna bidra med erfarenheter från Jourchatten.

I höst kommer en projektledare och en projektassistent att rekryteras och alltihop finansieras med hjälp av medel från PostKodLotteriet, som har beviljat 6,5 miljoner kronor till projektet.