fbpx
13/06/2017

Oron och ensamheten tar inte sommarledigt.

Publicerat av: , kommentarer

Sommarlovet börjar och förväntan hänger i luften. Men långt i från alla ser fram emot sommar och ledighet. 

Många unga som hör av sig till vår stöd-chatt Jourhavande kompis upplever sommaren som en jobbig tid. Det är då allt roligt ska hända och en förväntas ha så kul hela tiden! Det kan kännas som en press att en borde hitta på en massa saker, trots att en inte vill, kan eller orkar.

När skolan slutar och terminsaktiviteter tar paus rubbas de vanliga rutinerna. När en inte längre har skolan med massa lektioner att gå till kan många unga känna sig ensamma. Även om inte alla gillar att gå i skolan kan skolan vara en plats att träffa vänner och umgås. I skolan finns också vuxna att vända sig till. Många unga som under terminerna känner ensamhetskänslor och oro kan känna sig ännu mer ensamma och oroliga under sommarlovet.

Dela ditt sommarlov med Jourhavande kompis

Vi vill inte att du ska känna dig ensam, och gör du det är det viktigt att ha någon att prata med om du behöver det. Hos Jourhavande kompis kan du chatta med andra unga. Vi som sitter i chatten är inga experter utan helt enkelt personer som du kan chatta med om det du själv känner att du vill chatta om. Vi kommer att ha öppet i sommar och vi hoppas du hör av dig om du behöver prata med någon. Chatten och öppettiderna finns på http://jourhavandekompis.se