fbpx
15/02/2021

Proposition till Riksårsmötet 2021 är här!

Publicerat av: , kommentarer

Den 9-13 juni är det dags för Riksårsmötet 2021, vårt högst beslutande organ. Det här kan du göra för att förbereda dig redan nu.
 

Läs förbundsstyrelsens proposition

Propositionen, vilket är förbundsstyrelsens förslag till Riksårsmötet, finns nu uppladdat att läsa, och du hittar den här.
 

Delta på Riksårsmötet 2021

Varje lokalförening väljer sina egna ombud på sitt föreningsårsmöte. Delta på föreningsårsmötet om det inte redan ägt rum. Kolla annars med din lokalförening och om det finns några platser kvar! När du har blivit vald måste du själv fylla i anmälan, som kommer att skickas ut senare i vår.
 

Skriv en motion

En motion är ett sätt för medlemmar att komma med förslag som påverkar hela organisationen. Förslaget lämnas till Riksårsmötet där det diskuteras och fattas ett beslut. Skicka in era motioner senast 14 april till forbundsstyrelsen@redcross.se. Läs mer om motioner och propositioner i Föreningshandboken eller se på videon nedan:
 

 

Kandidera till ett nationellt förtroendeuppdrag

På Riksårsmötet 2021 ska nya personer väljas in i styrelsen, valberedningen, och till verksamhetsrevisorer. Vill du ta ditt uppdrag hos Röda Korsets Ungdomsförbund till nästa nivå? Mejla den nationella valberedningen på valberedning.rkuf@redcross.se för att anmäla ditt intresse eller för att veta mer! söker nu en ny förbundsordförande, förbundsstyrelseledamöter, ledamöter och ordförande till nationella valberedningen samt nationella verksamhetsrevisorer.
 
Låter det som något för dig eller någon du känner? Anmäl ditt intresse idag på:
Förbundsordförande
Förbundsstyrelseledamot
Valberedningsledamot
Ordförande i nationella valberedningen
Nationell verksamhetsrevisor