fbpx
24/04/2020

Riksårsmötet 2020 – nu online!

Publicerat av: , kommentarer

Riksårsmötet är RKUF:s högst beslutande organ och årets demokratiska höjdpunkt. I år såg vi fram emot att vara i Uppsala 5-7 juni. Sen tidigare var det planerat att sjösätta nya digitala demokrativerktyg under själva sammankomsten. Med tanke på rådande omständigheter har förbundsstyrelsen beslutat att årets Riksårsmöte kommer att äga rum online 5-13 juni.

Riksårsmötet sträcker sig över fler dagar än vad som ursprungligen var planerat och tidsåtgången beräknas ungefär till en halvtimme om dagen under en veckas tid. Tanken är att alla ska hinna delta i den demokratiska processen, utan att för den sakens skull sitta still framför skärmen flera timmar i sträck. Mer praktisk info kommer i handlingarna som skickas ut till ombuden och läggs upp på hemsidan 8 maj.

Alla som är med kan läsa förslag, ställa frågor och diskutera de olika dagordningspunkterna, men bara ombuden får rösta om förslagen. Du som är vald till ombud måste anmäla dig senast den 1 maj. Vill du delta i Riksårsmötet som åskådare? Varmt välkommen att anmäla dig som observatör! Du hittar anmälan för både ombud och observatör på rkuf.se/anmalan

Vill du veta mer? Besök sidan för Riksårsmötet 2020 eller mejla frågor till riksarsmotet@redcross.se