fbpx
04/06/2017

Tove Kopperdal blir ny förbundsordförande för Röda Korsets Ungdomsförbund

Publicerat av: , kommentarer

Röda Korsets Ungdomsförbunds Riksårsmöte i Uppsala valde idag Tove Kopperdal till ny förbundsordförande, och antog en strategi för de kommande tre åren.

Tove Kopperdal från Norrköping har i flera år varit frivilligt engagerad i moderorganisationen Röda Korset, både i verksamheter för nyanlända, men hon har också haft styrelseuppdrag. Tove har även arbetat med att ge juridisk rådgivning och stöd i kontakt med myndigheter både på ideell basis och som anställd.

-Jag känner en stark kärlek för Röda Korset och tar med mig det stora engagemang som varit under den här helgen. Det har varit roligt att träffa så många frivilliga och jag ser verkligen fram emot att få påbörja arbetet tillsammans, säger Tove Kopperdal.

På Riksårsmötet antogs också en treårig strategi för verksamhetsinriktning och påverkansarbete. Organisationen kommer de närmaste åren arbeta än mer fokuserat för barn och ungas sociala trygghet och för att barn och ungas rättigheter ska gälla alla, oavsett vem du är och var du kommer ifrån.

-Med tanke på hur både vår omvärld och Sverige agerar är Röda Korsets Ungdomsförbund en mycket viktig organisation just nu. Enskildas rättigheter begränsas och ensamkommande barn och unga har väldigt svårt att få stanna i Sverige eller återförenas med sin familj, om de ens lyckas ta sig hit. Det är inte okej att begränsa redan etablerade mänskliga rättigheter. Där kan Röda Korsets Ungdomsförbund spela en viktig roll, säger Tove Kopperdal.

Den nya förbundsstyrelsen kommer att tillträda den 1 augusti och består av:

Förbundsordförande:
Tove Kopperdal (2 år)

Ledamöter:
Vera Carlbaum-Wrennmark (sitter kvar sedan tidigare på tvåårigt mandat)
Darin Muhieddine (sitter kvar sedan tidigare på tvåårigt mandat)
Linnéa Johansson (sitter kvar sedan tidigare på tvåårigt mandat)
Therése Björnman (nyval 2 år)
Daniel Gardelin Zambon (nyval 2 år)
Orfeas Georgakakis Paulsson (nyval 2 år)
Linnéa Johansson (nyval 2 år)
Hedda Grew (fyllnadsval 1 år)