fbpx

Vad innebär det att vara frivillig?

Att vara frivillig i Röda Korsets Ungdomsförbund passar dig som vill kunna göra konkret skillnad och som håller med om att barn och ungas rättigheter är så mycket mer än stora ord på ett papper. Frivilliguppdragen innebär att du ställer upp med din tid i en verksamhet eller sitter i styrelsen i en lokalförening.

Alla våra verksamheter och lokalföreningsstyrelser består av frivilliga som ger barn och unga runt om i Sverige en chans att bli hörda och sedda. Utan frivilliga och medlemmar vore vi ingenting! Vårt mål är ett samhälle där alla barn och unga kan känna sig trygga och må bra. Du kanske är morgonpigg? Vill fokusera på påverkansarbete? En passionerad läxläsare? Duktig på att tänka strategiskt? Eller en schysst kompis som ställer upp?

I frivilligdatabasen hittar du frivilliguppdrag runt om i Sverige.

Du kan också anmäla ditt intresse för att bli frivillig i formuläret här nedanför!

Hur mycket…

… kostar det? Det kostar ingenting att vara frivillig i Röda Korsets Ungdomsförbund.
… tid lägger en frivillig ner? Det varierar beroende på person och frivilliguppdrag, men det är bra om du räknar med ett par timmar i månaden.
… behöver jag kunna sedan innan? Det finns inga krav på specifika förkunskaper. Innan du börjar ditt uppdrag går du en utbildning hos oss så att du har koll på vad du ska göra!

Vi följer internationella grundprinciper

Röda Korsets Ungdomsförbund är en partipolitiskt och religiöst obunden organisation. Vi är en del av den internationella rödakors- och rödahalvmånerörelsen, därför arbetar vi efter samma grundprinciper. En av de grundprinciperna är just frivillighet och den innebär att det ska vara frivilligt både att ge och att få hjälp. Som frivillig hos oss delar du våra värderingar och våra gemensamma grundprinciper. Osäker på vilka det är? Du hittar de här!