fbpx

Välkommen till föreningshandboken!

Föreningshandboken är just det, en handbok för föreningar, som svarar på de flesta frågor du som föreningsaktiv inom Röda Korsets Ungdomsförbund har kring ditt frivilliga arbete. Boken riktar sig framförallt till dig som är förtroendevald eller verksamhetsledare. Men även du som är frivillig i en verksamhetsgrupp eller du som vill börja engagera dig inom Röda Korsets Ungdomsförbund kan nog hitta svar på många av dina frågor och funderingar här! Behöver du annat stöd i ditt uppdrag eller har frågor kan du alltid kontakta personal eller förbundsstyrelsen.

Här nere ser du lokalföreningens årscykel som vi hoppas ska hjälpa er i föreningarna att hålla koll på vad som behöver göras och när. Den uppdateras löpande, och kan vara bra att ta upp på styrelsemöten eller liknande. Om du vill läsa mer om något i årscykeln klickar du på den – då finns även länkar till rätt kapitel i föreningshandboken.

Kan du inte se plandisc klicka här

Att göra för styrelsen löpande under året:

  • Hålla minst 4 styrelsemöten som protokollförs
  • Stötta verksamhetsledare och frivilliga
  • Jobba med medlemsvård
  • Söka pengar externt
  • Hålla kontakt med personal

Tack för ditt engagemang!

Om du tycker att det fattas information om något eller om du hittar brutna länkar i föreningshandboken; skicka gärna ett mail till rkuf@redcross.se märkt ”Föreningshandboken”.