fbpx
06/04/2018

Frukostklubben i samarbete med Kelloggs

Publicerat av: , kommentarer

Under 2018 har Röda Korsets Ungdomsförbund ett samarbete med företaget Kelloggs (ni vet, de som gör flingor). Kelloggs har en kampanj som innebär att när du köper ett paket Kelloggs-flingor så stödjer du våra frukostklubbar. Delvis kommer det finnas material runtomkring hyllorna i olika livsmedelsbutiker, du ser ett sådant exempel här nedan. Under maj månad kan du också hålla utkik då det kommer sändas en TV-reklam som en del av kampanjen.

 

Breakfast for better days

1930 skänkte Kelloggs grundare W.K. Kellogg hela sin rikedom till The Kellogg Foundation – en stiftelse som än idag bidrar med pengar till olika frukostinitiativ runt om i världen. Under namnet ”Breakfast for better days” bidrar Kelloggs med mat och finansiering till projekt som liknar frukostklubben runt om i världen, bland annat i Tyskland, Danmark, Kanada, Sydafrika och Australien.

Ända sedan starten 2009 har frukostklubben samarbetat med Kelloggs. Kelloggs var med och startade frukostklubben och har varje år bidragit med pengar för att vi ska kunna ha frukostklubbar runtom i Sverige. Med hjälp av medel från The Kellogg Foundation och andra bidragsgivare har Röda Korsets Ungdomsförbund möjligheten att driva frukostklubben. För detta är vi mycket tacksamma.

 

 

Vi vet att frukostklubben gör skillnad. Vi ser att frukostklubben är uppskattad bland elever och lärare. Våra frivilliga ger ungdomar en bra start på dagen.

”Att en så enkel sak som frukost kan sprida så mycket glädje” – Säger Matilda som är frivillig i frukostklubben i Lund.

 

Vi säger tack Kelloggs!