fbpx

Rollspelet På Flykt på er arbetsplats

Här kan ni som organisation, företag, myndighet eller liknande skicka in en bokningsförfrågan för Röda Korsets Ungdomsförbunds rollspel På Flykt.

Vem i familjen har pass? Ska ni lämna bort ett barn? Har ni pengar nog att köpa mat? Vågar ni lita på människor ni möter? I rollspelet På Flykt simuleras situationer som kan uppstå om en tvingas fly från sitt land mot en okänd framtid. Som deltagare ställs du inför en rad svåra val där besluten kan ge kännbara konsekvenser. Rollspelet är baserat på vittnesmål från familjer som tvingats fly och framtaget för att göra siffror, information och mänskliga rättigheter till någonting som känns i magen. Passet avslutas med information och diskussion kring migrationsströmmar i världen och belyser rätten till att söka asyl.

Spelet tar ca 2 timmar att genomföra. Vi behöver din bokningsförfrågan senast 6 veckor innan önskat tillfälle. Max antal deltagare per spel är 30 personer. Vi återkommer så fort vi kan med besked om bokningen kan genomföras eller inte, samt ett prisförslag för detta.

Har ni frågor är ni välkomna att maila rkuf(@)redcross.se.

Fyll i formuläret