fbpx

Sommarkompis 

Vad är Sommarkompis?

Sommarkompis är en verksamhet där frivilliga tillsammans med nyanlända barn och unga hittar på roliga aktiviteter under sommarlovet med syftet att alla barn och unga ska ha en möjlighet till en social och aktiv sommar oavsett bakgrund. Sommarkompis är en uppskattad verksamhet eftersom många andra rutiner med skola och fritidsaktiviteter stannar upp under sommaren.

Ni bestämmer hur ert Sommarkompis ska vara

Ni väljer själva hur långt ert Sommarkompis ska vara och när det är! Det kan vara allt från några aktiviteter under en vecka eller flera aktiviteter utspridda på flera veckor. Ni kanske vill utöka er kompisgrupp så att den är aktiv under sommaren med? Eller starta något helt nytt? Tidigare Sommarkompis har gjort allt från grillat, haft fotbollsturningar, gett sig ut på utflykter i naturen, haft graffiti och skejtworkshop, paddlat kanot och åkt wakeboard!

Nytt material finns här under

För att underlätta planeringen av Sommarkompis så finns det nu samlad information i föreningshandboken här under. Det finns förslag på tidsplan, tips och trix, mall för samarbetskontrakt, kontaktuppgifter för frivilliga som möter ensamkommande och inspiration från tidigare Sommarkompis. Riktlinjer kommer även läggas in här. Alla Sommarkompis är olika- plocka det som passar er! I andra kapitel i föreningshandboken hittar ni information om rekrytering, frivilligvård, kommunikation och mycket mer

Bilagor Sommarkompis

Guide – Exempel på tidsplan

Tips – Tips och trix

Mall – Samarbetskontrakt

Riktlinjer – Grafiska riktlinjer

Stöd – Kontaktuppgifter

Bilagor inspiration till Sommarkompis

Inspiration från föregående år med Sommarkompis