fbpx


/>

Förbundsstyrelsen

Förbundsstyrelsen är organisationens förtroendevalda på gemensam nivå som arbetar med att leda organisationen. Styrelsens arbete leds av ordförande.

Kontaktadress

Röda Korsets Ungdomsförbund
Förbundsstyrelsen,
att: Vera Carlbaum-Wrennmark,
box 17563, 11891 Stockholm

 

Email

forbundsstyrelsen(@)redcross.se

 


FörbundsordförandeVera Carlbaum-Wrennmark
08-452 48 85
vera.carlbaum( @ )redcross.se

Jag har varit engagerad i Röda Korsets ungdomsförbund i tio år och har sedan 1 augusti 2018 den stora äran att leda RKUF som ordförande. Det bästa med ungdomsförbundet tycker jag är att det är ett sådant bra verktyg för att kunna driva på förändring i samhället och för att det är en organisation som strävar efter att fylla behovet hos de som behöver oss som mest. Jag vill se ett RKUF som tar stor plats i den humanitära debatten och bedriver ett proaktivt påverkansarbete. En organisation där våra deltagare vill vara frivilliga och där vi vågar ifrågasätta oss själva för att bli så bra som möjligt. Jag är 25 år, bor i Stockholm och älskar att upptäcka ny mat att äta.

 


Ledamöter


Li Nester
li.nester ( @ )redcross.se

För mig innebar att hitta till Röda Korsets Ungdomsförbund detsamma som att hitta hem, och på den vägen har det fortsatt. Det bästa med RKUF tycker jag är att vi ständigt arbetar för att vara en än mer inkluderande organisation där vi strävar efter att ha de barn och unga som för tillfället behöver oss som mest i fokus. Det betyder att vi vågar vara förändringsbenägna och modiga, samtidigt som vi står stadigt för våra grundprinciper i den humanitära debatten.

Den tid som jag inte lägger på arbete inom ideell sektor spenderar jag allra helst i stallet eller genom möten med nya människor, platser och kulturer.

 


Kevin Norberg
kevin.norberg ( @ )redcross.se

Med fyra års erfarenhet av olika former av engagemang inom RFUF och med bakgrund som socialarbetare hoppas jag kunna bidra med vakna ögon för att synliggöra och lyfta barn och unga i utsatthet. Är 29 år och jobbar till vardags som metodstödjare och boendehandledare inom socialpsykiatri i Umeå. Privat är jag en nyfiken naturutforskare som gärna packar tält och kaffetermos.

 


Frida Olofsson
frida.olofsson( @ )redcross.se

Min väg in i Röda Korsets Ungdomsförbund startade för fem års sedan då jag blev frivillig i Kompisgruppen, en av många fantastiska verksamheter som ungdomsförbundet står bakom. Det häftigaste med Röda Korsets Ungdomsförbund är att vi behovsbaserat skapar och genomför verksamheter som gör konkret skillnad både för samhälle och individ genom frivilligt engagemang. Detta var något jag såg i kompisgruppen för fem år sedan och något jag fortfarande ser i alla våra verksamheter. När jag inte är aktiv i ungdomsförbundet jobbar jag som teaterlärare, dricker enorma mängder kaffe och är ute i skogen så mycket jag kan. Jag bor i Göteborg och är 28 år gammal.

 


Sofia Westman
sofia.westman(@)redcross.se

Jag heter Sofia Westman, är 27 år och bor i Göteborg men är ursprungligen från Dalsland. Jag jobbar som kommunikatör inom demokrati- och hållbarhetsfrågor och har de senaste åren suttit som ordförande i RKUF Göteborg. När jag är ledig badar jag allra helst eller spelar fiol, beroende på väder.

När jag först började engagera mig i RKUF kände jag direkt att jag hade hittat hem till en plats fylld med solidaritet, engagemang och framtidstro – och det känns fortfarande häftigt att få vara en del av en så stor humanitär rörelse och tillsammans försöka göra skillnad för barn och unga i Sverige.

I förbundsstyrelsen ser jag fram emot vara med på den spännande gemensamma resan mot vår nya strategi. Jag hoppas också kunna bidra i arbetet med att utveckla organisationens kommunikation, en fråga som lyftes på flera sätt under Riksårsmötet 2020.

 Ylva Carlshamre
ylva.carlshamre@redcross.se

 Johanna Hartikainen
johanna.hartikainen@redcross.se

Jag kommer ursprungligen från Stockholm men bor nuförtiden i Umeå där jag studerar till sjuksköterska. Jag har tidigare en kandidatexamen från programmet Internationell kris- och konflikthantering. Min bana inom Röda Korsets ungdomsförbund började som volontär i Simskola för kvinnor i Sollefteå där jag sedan gick vidare som ordförande i lokalföreningen. Jag har även varit workshopledare för På Flykt och är engagerad i Svenska Röda Korsets första hjälpen-grupp. Övrig tid dansar jag mycket och gillar att ha vänner på besök. Det bästa med RKUF är förmågan att nå ut till barn och unga som behöver det men också den skola i föreningsliv, demokrati och medmänsklighet som organisationen är!

 Nabil Shiltagh
nabil.shiltagh@redcross.se

 Siri Klintberg
siri.klintberg@redcross.se

Jag är en glad värmlänning som ständigt har nya projekt på gång och älskar att vara ute i skog och natur. Jag tycker även om att åka skidor, upptäcka nya platser men trivs också bra hemma i soffan framför en film. Det bästa med Röda Korset Ungdomsförbundet är gemenskapen och att samtidigt få möta alla underbara människor och deras fantastiska engagemang. Jag är med i förbundsstyrelsen för att jag tycker Röda Korset Ungdomsförbund är en viktig aktör i samhället som jobbar för en sådan självklar sak att alla barn och unga ska vara trygga och må bra. Därför vill jag vara med och bidra till organisationens utveckling framåt för att nå ut till fler barn och unga, för att få deras rättigheter tillgodosedda. Jag är stolt över att få vara del av en organisation som jobbar för att förhindra och lindra mänskligt lidande.

 Lotta Schneider
lotta.schneider@redcross.se

 Amanda Jakobsson
amanda.jakobsson@redcross.se