fbpx

För dig som vill göra skillnad

 
Vi är en av Sveriges största religiöst och politiskt obundna ungdomsorganisationer. Med drygt 9000 medlemmar har vi nästan tusen frivilliga varje år.

Vårt mål är att alla barn och unga ska vara trygga och må bra. Därför finns vi där för de som behöver oss mest. Om morgnarna i Frukostklubben och på eftermiddagar eller kvällar med Läxhjälp, Kompisgrupper och Jourhavande kompis.
 

Unga är inte bara vår framtid – vi är nutiden med!

Våra medlemmar värnar om humanitet och mänskliga rättigheter, och därför säger vi ifrån när något inte står rätt till. Dessutom ger vi alla barn och unga kunskapen och verktygen som behövs för att stå upp för mänskliga rättigheter i verksamheterna Medspelare och På flykt.
 

Medlemmarna har makten

Förbundet är medlemsstyrt, och medlemmar väljer sin styrelse i lokalföreningen. Lokalföreningarna tillsätter sedan den nationella förbundsstyrelsen under Riksårsmötet. Förbundsstyrelsen är de som anställer generalsekreteraren och dennes personal som finns till för att stötta alla verksamheter och lokalföreningar, som styrs av medlemmarna.
 

Förhindra och lindra mänskligt lidande

Vi är en del av den internationella rödakors- och rödahalvmånerörelsen, som finns i 191 länder och grundades för mer än 150 år sedan. Rörelsen består av 12 miljoner volontärer som varje år når 85 miljoner människor med katastrofhjälp. Vart vi än går i världen, så står vi upp för humanitet och mänskliga rättigheter. Vårt främsta mål är att förhindra och lindra mänskligt lidande, oavsett vem det drabbar och hur det än uppstår.

Hela rörelsen arbetar efter sju gemensamma grundprinciper: humanitet, opartiskhet, neutralitet, självständighet, frivillighet, enhet och universalitet.
 

Kärlek och respekt – ska det vara så jävla svårt?